Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

‘Els plaers de mirar. Tresors bibliogràfics de la Universitat de Barcelona’: Lluïda inauguració i gran ressò mediàtic

1 comentari

L’exposició Els plaers de mirar. Tresors bibliogràfics de la Universitat de Barcelona (vegeu post del blog) va ser inaugurada el dia 16 de novembre pel vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de Barcelona, Salvador García Fortes, i la directora del Museu d’Història de Catalunya, Margarida Sala. Va comptar també amb la presència de la secretària general del Departament de Cultura, M. Dolors Portús, i Jusèp Boya, director general de Biblioteques, Arxius, Museus i Patrimoni.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tal com es destaca a la publicació de Notícies UB, l’exposició s’inicia mostrant un manuscrit, un incunable i un imprès, i a continuació el recorregut principal de l’exposició exhibeix llibres d’aquestes tres tipologies organitzats en set àmbits temàtics:  «El cel i la terra», «El poder de la paraula», «El progrés i la tècnica», «El relat de la memòria», «Espiritualitat i pensament», «Llei i ordre» i «Mons llunyans». Dos exemplars de cada àmbit presenten aspectes destacats o curiosos del llibre, com ara la il·lustració, els seus antics posseïdors o la mutilació de l’exemplar i l’escriptura, entre altres. A més, cinc d’aquests àmbits disposen d’un dispositiu per poder visualitzar altres imatges representatives dels llibres exposats.

Paral·lelament a l’itinerari principal s’exhibeixen, en tres vitrines didàctiques per mostrar la materialitat del llibre antic, els suports del llibre, l’escriptura (manuscrita i impresa) i  l’enquadernació. Més enllà de les peces i les seves cartel·les, en aquestes vitrines es visualitzen també diferents vídeos que il·lustren la temàtica respectiva.  Finalment, també s’hi inclou un espai dedicat al CRAI, concretament al CRAI Biblioteca de Reserva i al Taller de Restauració.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’exposició ha tingut un gran ressò mediàtic, ja que s’han publicat articles en diversos diaris i revistes, i també ha estat notícia a la televisió.  Aquí teniu el de la revista Time Out de Barcelona, l’article del diari El  Pais  i el del diari La Vanguàrdia, així com la notícia a TV3 en el programa 33 recomana

   

  

Els plaers de mirar. Tresors bibliogràfics de la Universitat de Barcelona es pot visitar de manera gratuïta al vestíbul del Museu d’Història de Catalunya fins al 25 de febrer de 2018.

Us la recomanem!!

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

One thought on “‘Els plaers de mirar. Tresors bibliogràfics de la Universitat de Barcelona’: Lluïda inauguració i gran ressò mediàtic

  1. Retroenllaç: L’epíleg dels “Els plaers de mirar” | Blog de Reserva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s