Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

Sant Jordi 2022 als CRAI biblioteca de la UB

Deixa un comentari

Com cada any, el CRAI de la Universitat de Barcelona celebra Sant Jordi amb un seguit d’activitats que us detallem a continuació.

Una d’elles és el nostre tradicional punt de llibre, amb el que sempre obsequiem als nostres usuaris en aquesta diada. Seguint amb l’esperit de cooperació i de difusió de la cultura que ens caracteritza, aquest any hem col·laborat amb l’Institut Steinbeck de la Stanford University.

Un altre acció emblemàtica és la segona edició de la Campanya de mecenatge Apadrina un llibre #Mecenes UB. Aquesta campanya té com a objectiu recaptar fons per restaurar dues edicions singulars del fons antic de la UB: Athanasius Kircher. Ars magna lucis et umbrae in decem libros digesta. 07 XVII-2663 i Melchisédech Thévenot. Relations de divers voyages curieux qui n’ont point esté publieés, et qu’on a traduit ou tiré des originaux [Volum1]. 07 XVII-8960.

Pel que fa als CRAI biblioteca:

Al CRAI Biblioteca de Belles Arts trobareu una taula amb llibres duplicats i/o desafectats que els usuaris podran agafar lliurement del 19 al 22 d’abril. També ha col·laborat aportant les digitalitzacions a partir de les quals s’ha fet l’exposició de Sant Jordi a la Universitat. D’altra banda, participa, com cada any, en el bookcrossing organitzat per Artium. Vegeu el vídeo de la campanya.

Al CRAI Biblioteca de Biologia han realitzat una mostra bibliogràfica amb el títol La Col·lecció Catàlisi al CRAI Biblioteca de Biologia que podeu visitar del 19 al 26 d’abril.

El CRAI Biblioteca del Campus de Mundet fa recomanació de llibres mitjançant les xarxes socials integrant-se dins de l’activitat promoguda per les comissions de dinamització del Campus #MundetViuSantJordi. A més us proposa dues activitats més: una exposició sobre dones escriptores en el marc de la Primavera de la llengua, activa a partir del 27 d’abril, i la vitrina de Sant Jordi: Ets més de llibre o de rosa?, acompanyada d’uns plafons on els usuaris que ho vulguin podran deixar la seva opinió o comentari.

El CRAI Biblioteca de Dret posarà una taula a l’entrada del CRAI Biblioteca per ensenyar els darrers llibres arribats, publicats pel professorat de la Facultat de Dret, des del 19 al 29 d’abril.

El CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa ha elaborat el Butlletí extraordinari: Sant Jordi 2022 amb les novetats més destacades d’aquest curs, que podreu consultar fins a final de curs.

El CRAI Biblioteca de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació ofereix des de la seva parada, llibres duplicats o obsolets que els usuaris poden agafar lliurement del 19 al 29 d’abril.

El CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història ha preparat l’exposició Mostra de publicacions recents del professorat de les Facultats de Filosofia i de Geografia i Història. També preparen una parada de llibres duplicats o obsolets que els usuaris poden agafar lliurement del 19 al 29 d’abril.

El CRAI Biblioteca d’Informació i Mitjans Audiovisuals ha col·laborat amb la Facultat en Un tast de… T’agradaria continuar llegint? que empapera les escales amb fragments literaris. També lliurarà una rosa imantada feta de paper reciclat amb els préstecs de novel·les.

El CRAI Biblioteca de Lletres prepara una parada amb llibres duplicats o obsolets i oferirà als seus  usuaris, a més dels llibres, uns ‘rotllets’ amb cites de Cervantes i del Quixot del 19 al 29 d’abril. D’altra banda hi podreu visitar l’exposició El 60è aniversari de l’acabament del Diccionari català-valencià-balear, dedicada al Diccionari d’Alcover Moll.

El CRAI Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica us convida a visitar la mostra bibliogràfica Matemàtiques i Literatura al CRAI Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha preparat un recurs web sobre Sant Jordi durant el franquisme. D’altra banda ofereix dues visites guiades amb inscripció prèvia a bibrepublica@ub.edu, amb regal d’un llibre desafectat del seu fons. Les visites es faran el dia 20 de 17 a 19 hores i el dia 21 de 10 a 12 hores.

Vegeu també les pàgines Viu Sant Jordi a la UB, Apadrina un llibre #Mecenes UB i La Diada de Sant Jordi. Barcelona / Stanford.

Bona diada de Sant Jordi!!!

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s