Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona introdueix la tesi 37.000 al TDX

1 comentari

Publicat el 18-07-2022 a Notícies del CSUC Ciència Oberta.

El repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ha arribat aquest juliol a les 37.000 tesis doctorals dipositades en accés obert. Aquesta xifra s’ha aconseguit quatre mesos després que s’assolissin les 36.000 tesis el mes de març, fet que continua posant en relleu la importància de TDX i la contribució que el repositori fa per a l’accés obert al coneixement.

La tesi 37.000 ha estat introduïda per la Universitat de Barcelona (UB), és de l’autor Jordi Ignés i Mullol, i porta per títol Experiments on perturbed Saffman-Taylor flows. El treball doctoral, defensat el 1997 al departament d’Estructura i Constituents de la Matèria de la mateixa universitat, ha estat dirigit per J. V. Maher i Jordi Ortín. 

Amb aquesta tesi, l’autor realitza experiments de formació de patrons on un sistema relativament ben entès (flux Hele-Shaw) es veu pertorbat per mitjà d’una xarxa de solcs o per l’ús de fluids viscoelàstics. Es tracta d’una anàlisi qualitativa que ofereix un enfocament útil com a eina per atacar problemes més complexos. 

Les 37.000 tesis de TDX són motiu d’enhorabona per a totes les universitats que integren el repositori, tant de Catalunya com d’altres territoris (Andorra, les Illes Balears i València), i és que són la suma de totes i cadascuna de les tesis que s’han anat incorporant a TDX des de la seva creació el 2001. 

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

One thought on “La Universitat de Barcelona introdueix la tesi 37.000 al TDX

  1. Retroenllaç: La Universitat de Barcelona introdueix la tesi 38.000 al TDX | Blog CRAI Universitat de Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s