Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

Homenatge al Dr. Jordi Sabater Pi

Deixa un comentari

El dia 21 d’octubre de 2022, s’ha fet al Zoo de Barcelona, la presentació del documental Maa-yiem. L’extraòdinaria història de Jordi Sabater Pi, que ens mostra, en el centenari del seu naixement, la vida i les fites més importants de la mateixa d’en Jordi Sabater Pi, durant els 30 anys que va passar a la Guinea i la seva posterior tornada a Barcelona.

L’obra serveix posar en relleu i en valor l’important trajectòria científica del Dr. Sabater Pi, oferint un reconeixement que fins ara no havia tingut al nostre entorn. A més dels importants descobriments que va fer, en diversos àmbits que van des de la primatologia a l’etnografia, ressalta els valors que el van acompanyar per assolir-los: l’esforç, la tenacitat, la paciència, el treball. No podem deixar d’assenyalar que el documental també ressalta la figura de la seva dona i companya de vida, la Núria Coca i fa palès que sense la presència i el treball d’aquesta dona formidable, el Dr. Sabater Pi no hagués pogut desenvolupar la seva carrera científica de la manera en què ho va fer.

El documental ha estat realitzat per Turkana Films, amb la col·laboració de RTVE, TV3, La Xarxa i el Zoo de Barcelona. Es podrà veure per TV3, dins el programa ‘Sense ficció‘, el proper dia 25 d’octubre. El mateix dia, també es podrà veure per betevé, a les 22:05h., i a RTVE es veurà dins el programa ‘Imprescindiblesel proper 18 de desembre.

El Dr. Jordi Sabater Pi, a la darrera etapa de la seva vida, va donar generosament tot el seu fons personal i biblioteca a la Universitat de Barcelona. Aquest fons, conegut com a Fons Jordi Sabater Pi, inclou la col·lecció dels seus prodigiosos dibuixos, així com molta altra documentació de gran valor, com ara milers de fotografies o tota la correspondència que va intercanviar amb altres científics d’arreu. Aquest fons es conserva al CRAI Biblioteca de Belles Arts.

Finalment, no volem deixar de compartir el que era el seu lema envers la natura, que tant estimava i que avui en dia, continua igual de vigent: “Si observes, coneixes. Si coneixes, estimes. Si estimes, protegeixes.”

Tràiler de ‘Maa-yiem, l’extraordinària història de Jordi Sabater Pi’

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s