Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

Restauració del Mapa de las Colonias y del Tráfico Internacional

Deixa un comentari

Al Taller de Restauració del CRAI de la Universitat de Barcelona hem restaurat el Mapa de las Colonias y del Tráfico Internacional fet l’any 1922, aproximadament. Aquest document pertany al fons del CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història i forma part d’una col·lecció de 48 mapes murals, donació de F. Xavier Hernàndez Cardona, catedràtic del Departament de Didàctiques Aplicades, Secció Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

Aquest fons té una especial importància per veure l’evolució de com s’ha estudiat la geografia al llarg del segle XX. També guarda una informació molt valuosa de com era la geografia mundial a principis del 1900. En aquest cas concret podem veure com estaven distribuïts els territoris mundials en colònies dels diferents països colonitzadors l’any 1922.

Mapa abans i després de la restauració

L’estat de conservació d’aquest mapa era molt dolent. El paper de pasta de fusta, de fibres molt curtes, estava molt oxidat i el vernís de goma laca també. El seu estat general era molt delicat. La seva manipulació suposava un risc que podia provocar la pèrdua de parts ja trencades del document.

Podeu llegir l’article de la seva restauració al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona.

Anna Rossell i Montserrat Florensa
CRAI Taller de Restauració

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s