Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues)

Deixa un comentari

Bloc de Lletres

ARCA, Arxiu de Revistes Catalanes Antigues, és un dipòsit cooperatiu de preservació digital impulsat per la Biblioteca de Catalunya. Es presenta com a un portal en accés obert que inclou publicacions periòdiques que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana i que ja no es publiquen.

Aquest projecte té el seu precedent l’any 1999, quan la Biblioteca de Catalunya realitzà un inventari de publicacions periòdiques d’àmbit català que es trobaven a diferents biblioteques, arxius i entitats públiques o privades catalanes. D’una banda, es van diferenciar aquelles que es trobaven en microforma o digitalitzades i amb aquesta informació van crear una base de dades anomenada Premsa catalana. Inventari col·lectiu de còpies digitals i microfilms, ara encara disponible però amb el nom de Premsa Catalana digitalitzada, amb l’objectiu de donar accés a la premsa catalana digitalitzada de forma centralitzada des d’un únic portal, facilitar la participació d’altres institucions en el projecte per completar col·leccions o incorporar…

View original post 325 more words

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s