Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

Millores a RACO per donar compliment al Pla S

Deixa un comentari

Publicat el 22-03-2023 a Notícies del CSUC.

El CSUC ha estat treballant darrerament al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) per millorar el compliment dels requeriments del Pla S per part de les revistes que participen al repositori. El Pla S és una iniciativa que té com a objectiu accelerar el procés de publicació de la recerca amb finançament públic en accés obert.

Des del Public Knowledge Project, desenvolupador del programari Open Journal Systems (OJS), que és el que s’utilitza a RACO, han posat a disposició del públic una guia i els materials resultants d’un seminari web amb directrius per preparar el programari per donar suport a la publicació de la recerca finançada per cOAlition S i complir amb els requeriments del Pla S.

Arran d’aquestes publicacions, des de RACO s’ha començat a treballar per millorar aspectes relacionats amb la identificació de l’accés obert de les revistes. D’una banda, s’ha afegit la Política d’Accés Obert de cada revista, que indica la disponibilitat d’accés dels articles, i d’altra banda, s’ha millorat la visualització de la informació dels articles que contenen embargament. En el cas d’articles amb embargament, s’ha afegit un text per indicar que l’article no està disponible i la seva data d’alliberament. Un cop arribada la data, aquest text se substituirà pel botó habitual d’accés.

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s