Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

Punt de llibre de Sant Jordi: Any Lluis Domènech i Montaner

Deixa un comentari

Aquest any, seguint amb amb l’esperit de cooperació i de difusió de la cultura que hem demostrat, el Centre de Recursos per l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la Universitat de Barcelona torna a celebrar conjuntament la diada de Sant Jordi amb una institució cultural. Enguany ho hem fet amb la Fundació Lluís Domènech i Montaner. Des del CRAI hem volgut commemorar el centenari de l’arquitecte català en el marc de les actuacions per l’Any Domènech i Montaner impulsat per una taula constituïda per diverses institucions.

En anys anteriors hem compartit la diada de Sant Jordi i dia internacional del llibre amb l’Steinbeck Institute de la Universitat de Stanford, la Universitat de Ferrara, i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Avui compartim la diada amb la Fundació Lluis Domènech i Montaner amb una imatge de la qual hem dissenyat el punt de llibre que lliurem als nostres usuaris des dels taulells dels CRAI biblioteques per Sant Jordi.

Es llegeix a la seva pàgina web que Lluís Domènech i Montaner constitueix, en si mateix i en el conjunt de la seva obra, un dels exemples més paradigmàtics de l’esperit culte, progressista i creatiu del tombant de segle. La seva personalitat es projecta amb provat èxit dins una versió pluridisciplinària de participació social. Però és en l’arquitectura, veritable epicentre de la seva vida pública, on manifesta tota la seva capacitat tècnica i artística.

La Fundació neix amb la voluntat de recuperar, estudiar i difondre la personalitat i l’obra d’un dels personatges més decisius i emblemàtics de la segona meitat del segle XIX i del primer quart de segle XX, i el seu lloc web es crea com a plataforma col·laborativa, que fomenta la relació entre l’àmbit acadèmic, científic, professional i ciutadà, basat en el rigor i la claredat de la informació que es posa a lliure disposició del públic interessat. L’esperit de la Fundació va dirigit a exercir de forma voluntària, responsable, lliure, independent i solidària la seva tasca, en benefici del bé comú i l’interès social.

A nivell internacional, la Fundació vol difondre l’obra domenequiana com a paradigma i figura cabdal del Modernisme català, posant en relleu les connexions i complicitats amb els moviments culturals europeus de l’època.

Volem agrair especialment a la Sra. Maria Manadé Palau, secretària de la Fundació i antiga cap del CRAI Biblioteca de Belles Arts, la seva col·laboració per celebrar Sant Jordi conjuntament amb l’entitat que representa, la Fundació Lluís Domènech i Montaner.

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s