Blog CRAI Universitat de Barcelona

Blog del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona

7a Jornada de Bones Pràctiques del CRAI: Formació d’usuaris

1 comentari

El dimarts 16 de juliol de 2019 s’ha celebrat, a la Sala Gabriel Oliver de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, la 7a. Jornada de Bones Pràctiques del CRAI de la UB. En aquesta ocasió, el tema al voltant del qual s’han fet les presentacions ha estat la Formació d’usuaris.

La jornada, que s’ha dut a terme des de les 09.30 h fins a les 14.30 h, i s’ha publicitat des de les nostres xarxes socials amb el Hashtag 7jbpCRAI, s’ha iniciat amb la presentació de la Directora del CRAIJudit Casals, que ha donat pas a tres intervencions que han servit per introduir el tema. La primera, Tendències metodològiques per a un aprenentatge actiu, ha estat dictada per Joan Tomàs Pujolà de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UB. En segon lloc, Anna Marquès de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, ha parlat de Videos on line. Qué hacer, qué no hacer, cómo hacerlos, i finalment, Olga Giralt, responsable de la Unitat d’Audiovisuals de la Universitat de Barcelona, ha explicat les Produccions audiovisuals per comunicar la docència i la recerca a la Universitat.

La sessió ha continuat amb sis intervencions del personal del CRAI (de cinc minuts per persona). Trobareu totes les intervencions al document Presentació de l’entrada de la Jornada al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona.

Les intervencions i els ponents han estat els següents:

  • La formació d’usuaris al CRAI: macrodades. Núria Hombrabella. Unitat de Serveis a Usuaris del CRAI.
  • Companys, la formació reglada és clau. Rosa Zaborras. CRAI Biblioteca del Campus de Mundet
  • La formació al CRAI Biblioteca de Farmàcia. Mina Nabona. CRAI Biblioteca de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació
  • #JocCRAI, una nova manera de conèixer el CRAI Biblioteca del Campus Bellvitge. Max Díaz i Ana González. CRAI Biblioteca del Campus Bellvitge
  • Dos anys d’activisme en formació: l’experiència del CRAI Biblioteca de Reserva. Gemma Caballer. CRAI Biblioteca de Reserva
  • Formació al CRAI Mundet: juguem?. Jordi Cornet i Joan Pons. CRAI Biblioteca del Campus de Mundet.

La Jornada s’ha completat amb la intervenció de Sílvia Argudo i Maite Comalat, de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, que han fet una anàlisi de la situació: Padlet CRAI: una anàlisi. Aquests comentaris han precedit un debat i propostes, així com les conclusions i compromisos que han tancat la sessió.

Esperem que la vuitena Jornada segueixi amb la dinàmica i el bon fer d’aquesta setena, a la que han assistit 56 persones, i que puguem mantenir la qualitat de les intervencions i el grau de satisfacció obtingut.

Vegeu aquí un petit reportatge gràfic:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Autor: blog crai ub

CRAI Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona UB

One thought on “7a Jornada de Bones Pràctiques del CRAI: Formació d’usuaris

  1. Retroenllaç: Nous catàlegs de propostes de TFGs i TFMs basats en el nostre fons | Blog de Reserva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s